שתף מאמר זה:

פוסטים אחרונים:

מאמר חיזוק ליום כיפור

מעשה בעני שהיה זקוק לפרנסה, יצא לחפשה.
פגש במלך שנתן לו שק מלא במטבעות זהב ואמר לו: "לך והתפרנס מכך". בשביל להתפרנס,
היה צריך העני לחצות את הנהר. הנהר היה מלא גלים, שוצף וסוער. בטפשותו, החל ההלך
לזרוק לנהר מטבע אחר מטבע ע"מ לייבשו. כמובן שדבר לא קרה…

להמשך קריאה »

הבטחת המהרח"ו לשנה טובה

כתב רבי חיים ויטאל (תלמיד האריז"ל) שצריך למנות את כסף הפדיון בערב ראש השנה ואחר כך לחזור על הפדיון נפש ביום כיפור ולחלק את הכסף למשפחות נזקקים ומעוטי יכולת בחג הסוכות.
וז"ל : "והעושה פדיון זה באופן זה מובטח לו שישלים שנתו".

להמשך קריאה »

מאמר לראש השנה – מהות השופר

הקולות העולים מן השופר הם שוברים מחיצות רוחניות ופועלים נשגבות בעולמות העליונים, אמנם גם אנחנו נוכל למצוא משמעות ממה שמבקש קול השופר להשמיע לאוזנינו, אם נתבונן כיצד נוצרים קולות השופר, נבחין שהתוקע נופח אויר בשופר והאויר יוצר את הקול, וכך אנו שומעים תקיעה תרועה ושברים. ומהו האוויר? האוויר הוא הנפש, התוקע מכניס לתוך השופר את כל חיותו.

להמשך קריאה »

ב"ה

פרשת אחרי- קדושים

…״ואהבת לרעך כמוך, אני השם״ (ויקרא י״ט, י״ח)

אמר רבי עקיבא: זה כלל גדול בתורה. וכן אמר הלל הזקן: דעלך סאני, לחברך לא תעביד, זהו כל התורה כולה. שהשומר את המצוות שבין אדם לחברו, ישמור שאר המצוות שבין אדם למקום.

רבי משה קורדובירו בספרו ״תומר דבורה״ כותב שכל ישראל הם שאר בשר אלו עם אלו, מפני שהנשמות כלולות יחד ויש בזה חלק זה- ובזה חלק זה. ולכך ראוי  לאדם להיות חפץ בטובתו של חברו, ועינו טובה על טובת חברו, וכבוד חברו יהיה חביב עליו כשלו, שהרי הוא- הוא ממש. וירצה בכשרות חברו ולא ידבר בגנותו כלל, וירע לו בצער חברו כאילו הוא ממש באותו צער, שכן הוא האמת שיש בחברו את חלקו שלו ממש. ולכן אמרה התורה ״ואהבת לרעך כמוך״ כי באמת הוא כמוך, שיש בו חלק ממך.

רבי אלימלך מליז׳נסק מפרש את הפסוק בדרך דרש: כתוב בזוהר שהנשמה יש לה לבוש דק שהיא מתלבשת בו בגן עדן והיא דוגמת אברי הגוף, והנשמה היא חושקת תמיד לאהוב את ה׳ יתברך, ורק הגוף שהוא חומר עב הוא המונע אותה. וצוה ה׳ יתברך: ״ואהבת לרעך״ שהוא הקב״ה, ״כמוך״ כמו הנשמה שהיא כמוך דוגמת אבריך, וכמו שהיא אוהבת אותו באהבה שלימה, כמו כן, אתה הגוף תסכים עימה.

רבי נחמן מברסלב דורש את הפסוק כך: תקבל באהבה את מציאות חייך עם כל מה שעובר עליך. ואפילו אם נראים הדברים כרע ויסורין חס ושלום. וזהו ״ואהבת לרעך״ פירש לרע שבא עליך חס ושלום, ״כי כמוך״ כפי מעשיך ״אני ה׳״ עדיין אני מתנהג איתך ברחמים (כי שם השם מורה על מידת הרחמים)

ה׳ יתברך ירחם על עמו ישראל ויטע ביננו אהבה ואחוה שלום ורעות. ונזכה כולנו לאהוב את ה׳ יתברך באמת, אמן.

שבת שלום ומבורך.

נכתב ע"י הרב דוד הי"ו – כולל "אביר יעקב" – בית שמש

בראשות מורנו הרה"ג הרב שמעון מועלם שליט"א

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן