
הספינ'ג של הרבנית
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כפית קוניאק
3.5 כוסות מים פושרים
כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
מערבבים קמח ושמרים, מעל שמים סוכר וחלק מכמות המים, תוך כדי לישה מוסיפים את המלח ואת כל יתרת המים עד שנוצר בצק מעט נוזלי ואחיד (אסור ללוש מידי הרבה).
מכסים בניילון עד להכפלת הנפח.
מרטיבים את הידיים ולשים קלות פעם נוספת, מתפיחים שוב כחצי שעה.
מכינים קערית עם רבע כוס שמן ורבע כוס מים, טובלים בה את הידיים מידי פעם ולוקחים חופן בצק בגודל כדור טניס או מעט יותר (לפי הגודל שאוהבים). יש לשים לב שהמים לא יטפטפו לתוך הבצק. יוצרים חור במרכז ומותחים את השוליים בצדדים.
בסיר עמוק ורחב מחממים כליטר שמן, כשהשמן חם מטגנים להזהבה משני הצדדים, מניחים על נייר סופג ובוזקים אבקת סוכר.
לבריאות.